Chapter No.01: Voorgerechten

Coquille / Rode kool / Shiso

 

Bereidingswijze:

Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn

Verwarm de oven voor op 180 graden

Verwijder het deksel van het aluminium bakje

Verwarm het bakje met de rode kool gedurende 6 minuten in de voorverwarmde oven

Haal de coquilles ondertussen uit het zakje, dep ze voorzichtig droog en bestrooi met zout

Verwarm een pan op hoog vuur met een klein beetje olie

Bak de coquilles aan twee kanten goudbruin en haal ze uit de pan

Haal de rode kool uit de oven en dresseer deze rechts op het bord

Verdeel hier de shiso citroencrème en postelein overheen

Dresseer de coquilles aan de linker kant van het bord

Verdeel de saus en de bieslookolie over het geheel

Chapter No.2: Tussengerechten

Rode biet / Druif / Mierikswortel

Bereidingswijze:

Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn

Verwarm de oven voor op 180 graden

Verwijder het deksel van het aluminium bakje

Verwarm het bakje met de rode biet gedurende 8 minuten in de oven

Doe ondertussen de verveine beurre blanc in een pannetje en verwarm op laag vuur

Haal de rode biet uit de oven en dresseer midden op bord

Verdeel stippen van de mierikswortelcrème over de rode biet

Plaats hierop de ingemaakte druiven en verdeel de kappertjes over het geheel

Emulgeer met een staafmixer de saus en schenk deze rondom de rode biet

Chapter No.3: Hoofdgerecht

Ossenhaas / Pastinaak / Trompette de la morte

Bereidingswijze:

Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn

Verwarm de oven voor op 180 graden

Verwijder het deksel van het aluminium bakje

Verwarm het bakje met de ossenhaas gedurende 8 minuten in de oven

Doe de saus ondertussen in een pannetje en verwarm op laag vuur

Haal de ossenhaas uit de oven en dresseer de pastinaak rechts en de ossenhaas links

Verdeel de krokante shiitake en de mizuna over de ossenhaas

Dresseer de saus ruim over de ossenhaas en pastinaak

Chapter No.4: Desserts

Moelleux au chocolat / Sinaasappel / Crème suisse

Bereidingswijze:

Zorg dat alle componenten op kamertemperatuur zijn

Verwarm de oven voor op 180 graden 

Haal de moelleux met het bakpapiertje uit het bakje

Verwarm deze gedurende 8 minuten in de oven

Haal de moelleux uit de oven als deze warm in en plaats deze in het midden van het bord

Verdeel de compote en de crème suisse over de moelleux

Chapter No.5: Brood

Zuurdesembol 80 gr. met gezouten roomboter

Bereidingswijze:
– Bak het zuurdesembrood af op 240c voor 8 minuten
– Serveer de gezouten roomboter op kamertemperatuur

Chapter No.6:

Paleta Iberica Bellota

Geniet de Paleta Iberica Bellota op kamertemperatuur

Chapter No.7:

Oesters met limoen en sjalot-sherryazijn

– Verdeel de sjalot-Sherryazijn over de oesters naar smaak
– Knijp de limoen uit naar smaak over de oester

Chapter No.8:

Kaasselectie

– Geniet de kazen op kamertemperatuur

Chapter No.9:

Vigor pinda / caramel bonbon

Geniet de bonbons op kamertemperatuur

Chapter No.10: Wine

Champagne Thienot

Chardonnay, Pinot Noir en Meunier
Uit het hartje van Reims de charmante ‘Brut’ van Thienot.

Chapter No.11: Wine

Vigor’s wine selection mousserend, wit en rood

-Alzinar Brut, Vins el Cep.
Klassieke Cava met Macabeo, Xarel.-Lo en Parellada. Net ten zuiden van Barcelona. Fijn drinkbaar, als aperitief, maar zeker ook tijdens de maaltijd. 

-Ripper Chardonnay.
Ripper staat voor ‘geweldig’ in Australië. Komt vanuit Murray Darling.
Veel zon, een beetje houtrijping, verleidelijk en heerlijke drinkbaarheidsfactor.

-OT.
Catalaanse stijl rood, met Tempranillo, Syrah, Merlot en
Cabernet Sauvignon. Sappig, intens fruit, lichte houtrijping en fijne tannines.

Chapter No.12: Wine

Made for Friends

Fam. Pflüger maakt deze vriendenwijn in een 1 literfles, want wijn genieten met vrienden verdient dat extra slokje meer.
Heerlijke frisse stijl van Riesling, Sauvignon Blanc en Weissburgunder uit Pflalz.

Chapter No.13 Wine

Bernardus Pinot Noir

Ronde, volle Pinot Noir uit California met Nederlandse roots. Sexy, smeuïg en smooth. 

We use cookies to give you the best experience. Cookie Policy